HRM kan het verschil maken

 

Hoe kan het dat in tijden waarin medewerkers zich moeten voorbereiden op continu veranderend werk, de condities om daaraan te voldoen alleen maar afnemen? Hoe kan het dat bedrijven processen in gang lijken te zetten die tegengesteld zijn aan wat ze strategisch belangrijk vinden?

 

Het zijn conclusies die Aukje Nauta en Cristel van de Ven trekken uit het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid 2019. Vrij vertaald komt het erop neer dat veel bedrijven duurzame inzetbaarheid op papier belangrijk vinden, maar dat er in de praktijk weinig van terecht komt. Sterker nog, uit hetzelfde onderzoek blijkt dat werknemers ervaren dat hun autonomie afneemt. Terwijl het voor de duurzame inzetbaarheid van personeel juist van groot belang is dat zij ruimte ervaren om zelf beslissingen te nemen.  

Inleiding_124

HRM kan hier het verschil maken. Houd de directie een spiegel voor. Vertel dat duurzame inzetbaarheid meer is dan een doel in een beleidsplan. Confronteer hen met de negatieve ervaringen van veel werknemers. Want pas als de top het goede voorbeeld geeft en belemmeringen weghaalt, kan duurzame inzetbaarheid een succes worden.

 

In dit digimagazine vind je als HR-professional concrete tips, acties en do’s en dont’s om duurzame inzetbaarheid een concrete en resultaatgerichte impuls te geven.
Meer inspiratie nodig? Kom dan naar
Hét Event Duurzame Inzetbaarheid, met topsprekers die de laatste trends en ontwikkelingen schetsen, interactieve sessies en volop gelegenheid om te netwerken

 

Martijn van der Kooij

hoofdredacteur PW.

martijnvanderkooij@vakmedianet.nl

Inleiding

3/15
Loading ...